Hor Zrt. - Több mint egy játék Webáruház!

TÖBB MINT EGY ROBOT WEBÁRUHÁZ!

Keresés:

BELÉPÉS
E-mail:
Jelszó:
 
[ REGISZTRÁCIÓ ]
[ elfelejtett jelszó ]

A kosárban
levő termékek értéke:
0 Ft

[ KOSÁR TARTALMA ]TERMÉK MENÜ

-=HIRDETÉSEK=-
Google megvásárolta a Boston Dynamics céget!
(2014-01-01)

Felvásárolta a robotikával foglalkozó Boston Dynamics-ot a Google. A négylábú Big Dog és a humanoid PETMAN robotjairól ismert vállalat eddig elsősorban az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának megbízásából katonai célú fejlesztésekkel foglalkozott.

A Google-t adatbányász tevékenysége miatt már így is sokan hozzák összefüggésbe a Terminátor filmek rettegett Skynet rendszerével, most pedig a kép még teljesebbé válik, miután vállalat bejelentette, megvásárolta az egyik leghíresebb robotfejlesztéssel foglalkozó céget, a Boston Dynamics-ot. A lépés nem meglepő, hiszen a Google már számos helyen tesztel önjáró autókat, és a robottaxik sem állnak messze tőle, az egyik legelismertebb robotikai vállalat hirtelen felvásárlása azonban az eddiginél komolyabb elköteleződést sugall.

Négylábúaktól a humanoidokig

A Boston Dynamics-ot 1992-ben Dr. Marc Raibert az MIT (Massachusetts Institute of Technology) korábbi professzora alapította, és főként az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának kutatásokért felelős részlege, azaz a DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) megbízásából fejlesztett különböző humanoid és négylábú robotokat. A cég elsősorban kutatással foglalkozott, gépeit nem hozta kereskedelmi forgalomba, korábban ugyanakkor tanácsadóként részt vett a Sony Aibo robotkutya fejlesztésében is.

A vállalat későbbi munkái aztán jóval túlszárnyalták a japán cég elektronikus háziállatát: a Boston Dynamics nevéhez fűződik többek között a világ leggyorsabb négylábú robotja a Cheetah megalkotása, amit 2012-ben hoztak létre és óránként több mint 45 kilométeres sebességgel képes vágtatni. A cég talán legismertebb robotjával a Big Doggal is sokan találkozhattak, miután az annak figyelemre méltó egyensúlyozó képességeit bemutató videók néhány nap alatt beterítették a közösségi oldalakat.A Big Dog nevéből adódóan egy hatalmas kutyára emlékeztet, amelynek elsődleges célja, hogy katonák mellett teherhordóként teljesítsen szolgálatot, és mindenféle terepen bevethető legyen. A gép 150 kilogramm terhet képes cipelni, óránként 6,4 kilométeres sebességgel, akár 35 fokos lejtőn. A vállalat egy másik ismert teremtménye a PETMAN nevű kétlábú, amely képes az emberekéhez hasonló dinamikus mozgásra. A humanoidot hivatalosan kémiai védőfelszerelések tesztelésére szánták.Dr. Raibert szerint bár a Boston Dynamics továbbra is folytatja majd a hadsereg számára végzett kutatásait, ettől függetlenül nem működik katonai beszállítóként, és nem is tervez azzá válni. A cég jelenleg is részt vesz a DARPA Robotics Challenge nevű versenyén, amely olyan robotok kifejlesztését célozza, amelyek hatékonyan vethetők be természeti katasztrófák, vagy a fukusimaihoz hasonló szerencsétlenségek során. A versenyhez a vállalat egy 10,8 millió dolláros szerződés keretében Atlas típusú humanoid robotokat biztosít a DARPA számára.

Google Boston Dinamics Big Dog


Az egyelőre ismeretlen összegű felvásárlást a Google pénteken erősítette meg, a Boston Dynamics ezzel a nyolcadik robotikával foglalkozó cég ami az elmúlt fél évben a keresőóriás birtokába került. A Google egyre határozottabban tapogatózik a robotika területén, ami lassan tényleg ijesztő lehet, főleg miután az akvizícióval egy eddig elsősorban katonai fejlesztéseket végző cég került a felhasználóiról csaknem mindent tudó vállalat kezébe. A kutatásokért ráadásul az Android rendszer hajdani vezető fejlesztője Andy Rubin felel, ami arra enged következtetni, hogy a vállalat szándékai a területen egyáltalán nem komolytalanok: könnyen lehet, hogy következő Androidot már sokkal inkább szó szerint kell majd értelmezni.forrás: http://www.hwsw.hu/hirek/51477/google-robot-boston-dynamics-darpa-felvasarlas.htmlHa tetszett ossza meg:

SZÓLJON HOZZÁ!
Szeretne információkat kapni a www.robotwebaruhaz.hu újdonságairól? Iratkozzon fel nevével, e-mail címével, és rendszeresen elküldjük az aktuális híreket!
Név:
E-mail:
Miről szeretne hírlevelet kapni?

Robotika hírek
Webáruház hírek
-=HIRDETÉSEK=-

[ játékok ]
[ autós játékok ]
-=CIMKÉK=-

Robot webáruház, porszívó robotok, robotika, robot hírek Robotproszívók, felmosórobotok,