Hor Zrt. - Több mint egy játék Webáruház!

TÖBB MINT EGY ROBOT WEBÁRUHÁZ!

Keresés:

BELÉPÉS
E-mail:
Jelszó:
 
[ REGISZTRÁCIÓ ]
[ elfelejtett jelszó ]

A kosárban
levő termékek értéke:
0 Ft

[ KOSÁR TARTALMA ]TERMÉK MENÜ

-=HIRDETÉSEK=-
Jogosítványt kapott a Google robotautója
(2012-05-09)Jogszerűen vezethetik önmagukat a Google autói az amerikai Nevada állam útjain. A Toyota Prius hibridekből átalakított robotautók speciális piros rendszámtáblát kapnak.

Las Vegas főutcáján, a Stripen hajtott végig először friss jogosítványát megünnepelendő a Google önműködő autója. A volánt a számítógép tekerte, a döntéseket a kocsi agya hozta, az autó tetejére és elejére szerelt szenzorok által szolgáltatott adatok alapján. A kocsi rendszámán a végtelen, fektetett nyolcasra hasonlító jele és az 001-es szám látható.Az autót korábban már tesztelte a cég Kaliforniában, sőt a Golden Gate hídon is végighajtott már az átalakított Prius. A tesztvezetések során egy sofőrnek kellett a kormánynál ülnie, hogy a számítógép hibája esetén beavatkozhasson. Önállóan a rendszámmal rendelkező autó sem merészkedhet az utakra - nem lehet például elküldeni a boltba - két főnek mindig tartózkodnia kell a kocsiban a nevadai szabályok szerint: az egyik ember a kormány előtt ül, a másiknak a számítógép képernyőjét kell néznie, amin a kocsi által tervezett útiterv látható.

A kocsi szoftverén dolgozó Sebastian Thrun szerint az autó több mint 225 ezer kilométert tett meg balesetmentesen. Az autó egyszer koccant, de arról sem a számítógép tehetett, hátulról gurultak bele a Priusba egy piros lámpánál.

A nevadai közlekedési hatóság igazgatója, Bruce Breslow szerint az autonóm autók lesznek a jövő közlekedési eszközei. Az állam tavaly márciusban változtatta meg a törvényeit, hogy az önálló autók kaphassanak jogosítványt és figyelemfelhívó piros rendszámot. Az állam távlati tervei között szerepel az is, hogy a nevadai polgárok is vehessenek autonóm kocsikat. A nevadai példát követve több állam, köztük a Google főhadiszállásának helyet adó Kalifornia is gondolkodik az autonóm autók engedélyezésében.

Forrás: origo.hu
http://www.origo.hu/techbazis/20120508-rendszamot-kaptott-a-google-onmagat-vezeto-robotautoja.html


Ha tetszett ossza meg:

SZÓLJON HOZZÁ!

Fatal error: Cannot redeclare menubeilleszt() in /data/domains/robotwebaruhaz.hu/web/webroot/functions.inc.php on line 6