Hor Zrt. - Több mint egy játék Webáruház!

TÖBB MINT EGY ROBOT WEBÁRUHÁZ!

Keresés:

BELÉPÉS
E-mail:
Jelszó:
 
[ REGISZTRÁCIÓ ]
[ elfelejtett jelszó ]

A kosárban
levő termékek értéke:
0 Ft

[ KOSÁR TARTALMA ]TERMÉK MENÜ

-=HIRDETÉSEK=-
Kereksőrobot - Mindent és mindenkit megtalál az új robot.
(2012-04-30)

Mindent és mindenkit megtalál az új találmány!
Nincs többé elveszett kulcstartó: a megtaláló robot segít!

Megtaláló robotot fejlesztett ki az egyik ismert japán elektronikai cég, amely nemcsak felismeri a valaha látott tárgyakat, de képes a szétszórt dolgok között kiszúrni azokat és megmutatni tulajdonosának.

Elfelejtette, hova tette a szemüvegét, vagy épp a kulcscsomóját nem találja? Netán a gyerek van vicces kedvében és elbújt az egyik szekrényben? Mostantól ezek már nem okozhatnak fejtörést, a "megtaláló robot" segít és semmi nem marad előtte rejtve, köszönhetően a Hitachi cég mérnökeinek.


A piros és fehér színű, arcra kifejezetten nőinek tűnő robot nagyjából egy 6 éves gyermek méretéhez hasonló, kerekeken közlekedik és mindent megjegyez, amit valaha látott. Egyébként pedig EMIEW2 a tisztes neve, de vélhetően nem sértődik meg, ha valaki átkereszteli. Nővére (vagy bátyja, ezt nehéz a robotoknál eldönteni) 2005-ben született és mutatkozott be, de kishúga mindenképp előrébb tart a fejlődésben.EMIEW2 képes felismerni a tárgyakat, majd megőrizni memóriájában azok képét és szükség esetén előhívni, hogy hol látta legutóbb, de ugyanígy van az emberi arcokkal is, ezért akár külön köszönti a család tagjait. Amikor például a cégnél tartott bemutatón odavittek neki egy digitális fényképezőgépet, a robot megnevezte: "ez minden bizonnyal egy DSLR fényképezőgép".

A robot két szeme helyén valójában két kamera van, amely összehasonlítja a látott színeket és formákat az adatbázisban található információkkal, így amit már egyszer látott, azt nagy valószínűséggel képes a későbbiekben is felismerni. Sőt, akár az internetről is "gyűjthetők" vele különféle tárgyak - magyarázta Takashi Sumiyoshi fejlesztőmérnök.

Nemcsak képről tudja felismerni a robot a dolgokat, hanem név alapján is, így ha "gazdája" azt mondja, mutassa meg a kulcsot, akkor EMIEW2 megkeresi és azt mondja: az óra az asztalon van, odavezetem önt. A szoba különböző pontjaira szerelt kamerák is segítségére vannak a gyors és hatékony keresésben.

A gép 14 kilót nyom, sebessége pedig 6 kilométer per óra, ami miatt szükség is van az előzetes helymeghatározásra, mert igencsak kapkodnia kell a lábát annak, aki szeretne lépést tartani vele. A mérnökök a fejlesztés során külön figyelmet fordítottak arra, hogy ha útközben valaki szembejön vele, akkor elég fürgén ki tudja kerülni, ugyanakkor ha ez mégsem sikerülne, akkor a szerkezet kellően könnyű legyen ahhoz, hogy ne okozzon sérülést.

Kereskedelmi forgalomba egyelőre nem tervezik helyezni, de néhány év múlva akár teljesen szokványos része lehet például az idősek otthonának, vagy akár kórházaknak - mondta Sumiyoshi.

forrás: webbulvar.hu http://webbulvar.hu/tart/cikk/dd/0/124799/1/bizarr/Nincs_tobbe_elveszett_kulcstarto_a_megtalalo_robot_segit

Ha tetszett ossza meg:

SZÓLJON HOZZÁ!
Szeretne információkat kapni a www.robotwebaruhaz.hu újdonságairól? Iratkozzon fel nevével, e-mail címével, és rendszeresen elküldjük az aktuális híreket!
Név:
E-mail:
Miről szeretne hírlevelet kapni?

Robotika hírek
Webáruház hírek
-=HIRDETÉSEK=-

[ játékok ]
[ autós játékok ]
-=CIMKÉK=-

Robot webáruház, porszívó robotok, robotika, robot hírek Robotproszívók, felmosórobotok,