Hor Zrt. - Több mint egy játék Webáruház!

TÖBB MINT EGY ROBOT WEBÁRUHÁZ!

Keresés:

BELÉPÉS
E-mail:
Jelszó:
 
[ REGISZTRÁCIÓ ]
[ elfelejtett jelszó ]

A kosárban
levő termékek értéke:
0 Ft

[ KOSÁR TARTALMA ]TERMÉK MENÜ

-=HIRDETÉSEK=-
Levágatná kezét a nő, robotkart akar a helyére
(2012-04-30)

Működő kézre vágyik a béna helyett.
Levágatná kezét a nő, robotkart akar a helyére.

13 évvel ezelőtt súlyos balesetet szenvedett egy brit nő, aminek következtében jobb kezét képtelen használni. Most amputáltatná, hogy robotkezet kapjon helyette.

A 35 éves Nicola Wilding 13 évvel ezelőtt egy súlyos baleset következtében olyan nyaki- és vállsérüléseket szenvedett, melyek következtében a teljes jobb karja lebénult. Bár az elmúlt évek során az elvégzett idegátültetések és a fizikoterápiás kezelések hatására a felkarja visszanyerte mozgáskészségét, alkarja és kézfeje továbbra is csak petyhüdten lóg. A nő most azt tervezi, hogy ha lehetséges, amputáltatná kezét, mert így teljesen hasznavehetetlen és csak útban van neki - írta a Telegraph című brit lap.

Wilding a bionikus kézben, a robotkar egy igen fejlett változatában látja egyetlen reményét arra, hogy normális életet élhessen és az olyan alapvető feladatokat is képes legyen segítség nélkül elvégezni, mint például a főzés vagy az öltözködés. A drasztikusnak hangzó elképzelésre egy tévéműsor inspirálta, amelyben egy osztrák férfiről látott dokumentumfilmet: ő is ilyen műkezet kapott a lebénult végtagja helyébe."Jó lenne, ha lenne más megoldás, de vajon van-e más lehetőségem, hogy működő kezem legyen, ami segít nekem a dolgokat megcsinálni? Ez a kezem halott. Nem fog meggyógyulni. Az idegek károsodása túlságosan súlyos volt. Csak útban van, felesleges. Ráültem, megégettem, rácsuktam az ajtót. Nem hiányozna" - magyarázta Wilding asszony.

Közben felsorolt néhány példát, hogy miket szeretne elvégezni a bionikus kézzel: megkenni vajjal egy pirítóst, bekötni a cipőfűzőt vagy megpucolni egy krumplit, ami most elképzelhetetlen számára, miközben minden mozdulattal a sérülést kockáztatja. A cél érdekében már fel is vette a kapcsolatot azzal az osztrák sebésszel, aki a tévében látott férfi műtétét is elvégezte.

Dr. Oskar Aszmann azonban felhívta a figyelmet, hogy kockázatai is vannak a beavatkozásnak. Nemcsak pokoli fájdalmakat kell kiállnia a nőnek az amputációt követően, de azzal is számolni kell, hogy ez a döntés visszavonhatatlan. "Ha egyszer eltávolítottuk a végtagot, többé nem lehet visszarakni" - magyarázta. Miután azonban beszélt Nicolával, nincs kétsége afelől, hogy lelkileg teljesen készen áll a műtétre.

Amennyiben a májusi vizsgálatok nem tárnak fel semmilyen akadályt, a nő egy olyan műkezet kaphat, melynek szenzorait az eredeti idegvégződésekhez kapcsolják, ennek köszönhetően teljesen úgy fog működni az új keze, mintha igazi lenne.

forrás: webbulvar.hu
http://webbulvar.hu/tart/cikk/dd/0/126561/1/bizarr/Levagatna_kezet_a_no_robotkart_akar_a_helyere
Ha tetszett ossza meg:

SZÓLJON HOZZÁ!
Szeretne információkat kapni a www.robotwebaruhaz.hu újdonságairól? Iratkozzon fel nevével, e-mail címével, és rendszeresen elküldjük az aktuális híreket!
Név:
E-mail:
Miről szeretne hírlevelet kapni?

Robotika hírek
Webáruház hírek
-=HIRDETÉSEK=-

[ játékok ]
[ autós játékok ]
-=CIMKÉK=-

Robot webáruház, porszívó robotok, robotika, robot hírek Robotproszívók, felmosórobotok,